Geroosterde Paprikasoep uit de Airfryer
Deze heerlijke geroosterde paprikasoep is eenvoudig te maken met de Airfryer. Het roosteren van de paprika’s geeft een geweldige smaaksensatie aan de soep.
Benodigdheden
- Airfryer
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Kookpan
Ingrediënten
- 4 grote rode paprika’s
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Een snufje gerookte paprikapoeder (optioneel)
- Verse basilicum of peterselie voor garnering
Stappen
-
Paprika’s roosteren (20-25 minuten)
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en plaats ze in de Airfryer. Rooster de paprika’s gedurende 20-25 minuten totdat ze mooi zwartgeblakerd zijn.
-
Ui en knoflook bereiden (5 minuten)
Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig is.
-
Paprika’s toevoegen (5 minuten)
Haal de geroosterde paprika’s uit de Airfryer en voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook. Roer goed door.
-
Bouillon toevoegen (15 minuten)
Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen mengen.
-
Soep pureren (5 minuten)
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie. Voeg zout, peper, en gerookte paprikapoeder naar smaak toe.
-
Serveren (5 minuten)
Serveer de soep warm en garneer met verse basilicum of peterselie.
Totaal tijd
Ongeveer 55-60 minuten
Geniet van je heerlijke geroosterde paprikasoep uit de Airfryer!
Reacties