Gegrilde Polenta met Gegrilde Groenten
Welkom in de wereld van hartverwarmende, Italiaanse smaken! Dit recept voor gegrilde polenta met gegrilde groenten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van vezels en eiwitten, met weinig vet. Perfect voor een gezonde maaltijd die je hart en darmen zal verwennen. Laten we beginnen!
Ingredienten
- Voor de polenta:
- 200 g polenta
- 800 ml water
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- Voor de groenten:
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in repen
- 1 gele paprika, in repen
- 1 rode ui, in ringen
- 200 g champignons, in plakken
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook in een ruime pan het water met het zout. Voeg langzaam de polenta toe terwijl je continu roert. Blijf roeren totdat de polenta dik en romig is, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
- Haal de pan van het vuur en voeg de olijfolie en (indien gewenst) de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en giet de polenta uit op een ingevette bakplaat. Strijk glad en laat afkoelen totdat het stevig is.
- Verhit ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Meng de courgette, paprika’s, rode ui en champignons in een kom met de balsamicoazijn, zout en peper.
- Gril de groenten in de grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn, ongeveer 8-10 minuten. Vergeet niet af en toe te draaien!
- Snijd de afgekoelde polenta in mooie plakken en gril deze ook kort in de grillpan, tot ze een goudbruin gezelschap krijgen, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Dien de gegrilde polenta op met de gegrilde groenten erbovenop. Maak het gerecht af met een drupje extra olijfolie en een snufje versgemalen peper.
Genieten maar!
Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Het perfecte recept om je vrienden of familie te verrassen met een gezonde maaltijd. Eet smakelijk en geniet van de Italiaanse flair!
Reacties