Gado Gado Salade met Satésaus van Pindakaas
Gado Gado is een heerlijke, voedzame Indonesische salade die boordevol groenten zit en vaak geserveerd wordt met een romige satésaus. Dit recept laat je zien hoe je deze smaakvolle salade maakt met zelfgemaakte satésaus van pindakaas. Perfect als maaltijd of bijgerecht!
Benodigdheden
- Snijplank
- Schilmesje
- Kookpan
- Koekenpan
- Mixkom
- Staafmixer of blender
- Servies
Ingredienten
Voor de salade:
- 200 g taugé
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 wortelen
- 1 komkommer
- 100 g sperziebonen
- 4 gekookte eieren
- 100 g gekookte kip (optioneel)
- 2 handen vol gesneden ijsbergsla
- Zout en peper naar smaak
Voor de satésaus:
- 200 g pindakaas (bij voorkeur ongezoet)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- Chilipeper naar smaak (optioneel)
Stappen
Voorbereiding (20 minuten)
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten in een pan met gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de wortelen in dunne reepjes en kook ze 5 minuten met de sperziebonen in hetzelfde water. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de komkommer in plakken en de gekookte eieren in parten.
Satésaus maken (10 minuten)
- In een koekenpan, voeg de pindakaas, kokosmelk, sojasaus, bruine suiker, knoflook en limoensap samen. Verkruimel eventueel de chilipeper erbij.
- Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en roer goed door tot het romig en homogeen is. Proef en voeg eventueel meer zout, peper of suiker toe.
Salade samenstellen (10 minuten)
- Neem een grote schaal en begin met het leggen van de ijsbergsla als basis.
- Voeg de gekookte aardappelen, wortelen, sperziebonen, komkommer, taugé en stukken kip (indien gebruikt) toe.
- Leg de parten gekookte eieren bovenop de salade.
- Serveer de satésaus apart of over de salade, afhankelijk van voorkeur.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 20 minuten
- Satésaus maken: 10 minuten
- Salade samenstellen: 10 minuten
Geniet van je zelfgemaakte Gado Gado salade met romige satésaus! Serveer het als hoofdgerecht of als bijgerecht op een feestelijke tafel. Eet smakelijk!
Reacties