Aardappelstoof met wortel en prei in de Crockpot
Dit heerlijke recept voor aardappelstoof met wortel en prei is perfect voor een warme maaltijd op een koude dag. Het gebruik van de Crockpot maakt het makkelijk en geeft een gezellige, rijke smaak aan het gerecht.
Benodigdheden
- Crockpot
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Mes voor het schillen van groenten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
- 300 gram wortelen, in schijfjes
- 2 preien, gewassen en in ringen
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de wortelen in schijfjes.
- Was de prei en snijd deze in ringen.
- Hak de ui en knoflook fijn.
Stap 2: Aanbraden (optioneel, 5 minuten)
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat ze glazig zijn (ongeveer 5 minuten).
- Dit is een optionele stap, maar het geeft extra smaak aan het gerecht.
Stap 3: Samenstellen in de Crockpot (5 minuten)
- Doe de aardappelblokjes, wortelschijfjes, prei, gebakken ui en knoflook in de Crockpot.
- Voeg de groentebouillon, gedroogde tijm, laurierblad, peper en zout toe.
- Roer alles goed door elkaar.
Stap 4: Koken in de Crockpot (6-8 uur)
- Sluit de deksel van de Crockpot en zet deze op de laagste stand.
- Kook het geheel voor 6-8 uur totdat de groenten zacht zijn.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
- Verwijder het laurierblad voor het serveren.
- Proef en voeg indien nodig extra peper en zout toe.
- Serveer de aardappelstoof met wat vers brood of een salade.
Tijdslijn
- Voorbereiding (10 minuten)
- Aanbraden (optioneel, 5 minuten)
- Samenstellen in de Crockpot (5 minuten)
- Koken in de Crockpot (6-8 uur)
- Serveren (5 minuten)
Geniet van je heerlijke aardappelstoof met wortel en prei! Dit gerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook ontzettend smaakvol en voedzaam.
Reacties