Chiadessert met Kokos en Passievrucht
Dit is een zoutarm recept voor een heerlijk en gezond chiadessert. De combinatie van kokos en passievrucht zorgt voor een tropische smaakervaring. Dit dessert is perfect als verfrissende afsluiting van een maaltijd of als tussendoortje!
Benodigdheden
- 1 grote kom
- 1 garde of lepel
- 4 kleine glazen of dessertbakjes
- Zeef (optioneel)
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 50 g chiazaad
- 2 eetlepels honing of agavesiroop (naar smaak)
- 2 passievruchten
- 1 theelepel vanille-extract
- Vers fruit ter garnering (bijv. mango of bessen)
Stappen
- Kokosmelk mengen (5 minuten): Doe de kokosmelk, honing (of agavesiroop) en vanille-extract in een grote kom. Meng alles goed door elkaar met een garde of lepel.
- Chiazaad toevoegen (2 minuten): Voeg de chiazaadjes toe aan het kokosmelkmengsel. Roer goed door zodat alle chiazaadjes bedekt zijn met de kokosmelk.
- Laat het indikken (4 uur): Dek de kom af met plasticfolie en zet deze in de koelkast. Laat het mengsel minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast staan, zodat de chiazaadjes kunnen opzwellen en het mengsel een puddingachtige consistentie krijgt.
- Passievruchten voorbereiden (5 minuten): Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Zet dit apart voor de garnering.
- Serveren (5 minuten): Haal de chia-kwark uit de koelkast en roer het nog een keer goed door. Verdeel het mengsel over de glazen of dessertbakjes. Garneer met het vruchtvlees van de passievrucht en eventueel ander vers fruit.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 12 minuten
- Indikken in de koelkast: 4 uur (of een nacht)
- Serveren: 10 minuten
Geniet van dit zoutarme chiadessert met kokos en passievrucht, vol gezonde ingrediënten en een heerlijke smaak!
Reacties