Bloemkool en Kikkererwten Curry Recept
Zin in een heerlijke vegetarische curry die zowel smaakvol als voedzaam is? Probeer dan dit eenvoudige recept voor bloemkool en kikkererwten curry, vol met smaken en perfect voor een gezellige avond thuis.
Benodigdheden
- Kookpan – voor het koken van de curry
- Snijplank en mes – voor het voorbereiden van de groenten
- Lepel of spatel – voor het roeren
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 blik kikkererwten (400 gr), uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels currypasta (rood of groen, afhankelijk van voorkeur)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, aanpassen naar smaak)
- Verse koriander, grof gehakt, voor garnering
- Zout en peper, naar smaak
Stappen
- Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe, en fruit deze tot ze zacht zijn.
- Voeg de currypasta, kurkuma, komijnpoeder en chilipoeder toe aan de pan, en bak dit al roerend voor ongeveer 1-2 minuten tot de geuren vrijkomen.
- Doe de bloemkoolroosjes en kikkererwten in de pan en roer alles goed door elkaar zodat de groenten bedekt zijn met de kruiden.
- Schenk de kokosmelk over de groenten en breng alles aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht maar nog steeds beetgaar is.
- Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat de curry nog een paar minuten staan om de smaken goed te laten intrekken.
- Garneer met verse koriander voordat je het serveert.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: Ongeveer 40 minuten.
Serveren
Serveer de curry warm, eventueel met basmatirijst of naanbrood voor een complete maaltijd. Een frisse komkommersalade zou hier ook goed bij passen als frisse tegenhanger.
Tips
- Probeer voor een andere smaakdimensie wat vers limoensap toe te voegen aan de curry vlak voor het serveren.
- Je kunt altijd extra groenten toevoegen zoals spinazie of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen in je curry.
Geniet van deze heerlijke en gezonde maaltijd die zeker weten goed zal vallen bij zowel vegetariërs als liefhebbers van Indiase gerechten!