Bloemkool met Sesamzaadjes en Tahin
Zoek je een heerlijk en gezond bijgerecht? Probeer dan dit eenvoudige recept voor bloemkool met sesamzaadjes en tahin. Het combinatie van roosteren en de unieke smaak van tahin maken dit gerecht onweerstaanbaar!
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Grote kom
- Maatlepels
- Kleine kom (voor de saus)
- Garde of lepel
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- Voor de tahinsaus:
- 3 eetlepels tahin
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- Water (om te verdunnen)
- Zout naar smaak
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg de olijfolie, zout, en peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat de bloemkoolroosjes gelijkmatig bedekt zijn.
- Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster ze 25-30 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en zacht zijn.
- In de tussentijd, bereid de tahinsaus. Meng in een kleine kom de tahin, citroensap, geperste knoflook, en een snufje zout. Voeg geleidelijk water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer goed door met een garde of lepel.
- Haal de bloemkool uit de oven en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
- Serveer de bloemkool met de tahinsaus ernaast of eroverheen gedruppeld.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Geniet van dit heerlijke en gezonde gerecht als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd of als smakelijke snack tussendoor!