Bloemkool en Zoete Aardappel Curry Recept
Geniet van de smaakvolle combinatie van bloemkool en zoete aardappel in deze heerlijke curry die perfect is voor een gezonde diner. Dit recept is niet alleen voedzaam maar ook verrukkelijk!
Benodigdheden
- Grote pan of wok
- Snijplank
- Scherp mes
- Maatbeker
- Houten lepel
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember van 2 cm, fijngehakt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels currypoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel voor extra pit)
- 1 eetlepel plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
- Gehakte koriander voor garnering
Bereiding
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze totdat de ui glazig wordt.
- Voeg het currypoeder, kurkuma en cayennepeper toe. Roer goed door en bak dit kort mee om de smaken vrij te laten komen.
- Doe de bloemkool en zoete aardappelen in de pan en schep alles goed om zodat de groenten bedekt zijn met de kruiden.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander voordat je het serveert.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Nutritionele informatie
Deze curry is rijk aan vitamine A, C en vezels, wat bijdraagt aan een gezond immuunsysteem en een goede spijsvertering.
Serveringssuggestie
Serveer deze heerlijke curry met basmatirijst of naanbrood voor een complete maaltijd.
Probeer dit eenvoudige en smaakvolle recept voor bloemkool en zoete aardappel curry en geniet van een warme, gezonde maaltijd die zeker bij iedereen in de smaak zal vallen!