Gezonde Avocado Bowl met Quinoa en Ei
Welkom bij een recept dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook jouw hart, hersenen en algehele gezondheid een boost geeft! Deze Avocado Bowl met Quinoa en Ei zit boordevol omega 3-vetzuren en andere voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Laten we samen aan de slag gaan en dit kleurrijke gerecht creëren!
Ingrediënten
- 75g quinoa
- 1 rijpe avocado
- 2 eieren
- 1 handvol spinazie
- 1 tomaat, in blokjes gesneden
- 1/2 komkommer, in schijfjes
- Olijfolie naar smaak
- Himalayazout en peper naar smaak
- Citroensap van een halve citroen
- Optioneel: sesamzaadjes of pompoenpitten voor de topping
Bereidingswijze
- Begin met het koken van de quinoa. Spoel de quinoa eerst goed af onder koud water. Kook vervolgens de quinoa volgens de verpakking; meestal is het een verhouding van 1 deel quinoa op 2 delen water. Laat het ongeveer 15 minuten koken of tot het water is opgenomen. Zet het daarna opzij om af te koelen.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook de eieren naar wens (zacht of hardgekookt) en haal ze uit het water. Laat ze afkoelen en pel ze vervolgens.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit in mooie plakjes.
- Neem een grote kom of bord en begin met een basis van de gekookte quinoa.
- Voeg er dan de verse spinazie, blokjes tomaat en schijfjes komkommer aan toe. Leg de avocado plakjes er prachtig bovenop.
- Snijd de gekookte eieren in de lengte door en leg deze voorzichtig op de bowl.
- Besprenkel het geheel met olijfolie, een beetje citroensap en breng op smaak met zout en peper. Voor de extra crunch kun je sesamzaadjes of pompoenpitten over de bowl strooien.
Geniet ervan!
Daar heb je het! Een verkwikkende en voedzame Avocado Bowl die niet alleen je smaakpapillen zal verwennen, maar ook jouw lichaam van binnenuit versterkt. Dit recept is perfect voor een gezonde lunch of lichte avondmaaltijd. Eet smakelijk en wees goed voor je hart!
Reacties