- Voor 2 personen:
250 g passata
2 el balsamicoazijn
2 kipfilets (± 250 g)
60 g mozzarella, in plakjes
125 g kerstomaatjes, gehalveerd
2 tl Italiaanse kruiden
2 kleine courgettes, in sliertjes
1 handvol verse basilicumVerwarm de oven voor op 180 °C. - Doe de passata in een schaaltje, voeg de balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout en meng. Voeg de kipfilets toe en laat een 5-tal minuten marineren.
- Verwarm olijfolie in een pan, schep de kipfilet uit de marinade en bak kort aan.
- Leg de kip in een ovenschaal, overgiet met de rest van de marinade, beleg met de plakjes mozzarella en voeg de kerstomaatjes toe. Strooi er de Italiaanse kruiden over en kruid met peper en zout.
- Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Roerbak de courgette kort in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met zwarte peper en een snufje zout. Werk af met basilicum.
bron: Sandra Bekkari
Op onze recepten pagina vind je nog veel meer heerlijke inspiratie!