Samenvatting
    Voeg een kop toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave
    stress: wat betekent het?
    LDL Cholesterol: Wat je moet weten over het ‘slechte’ cholesterol

    Heerlijke gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist

    Gevulde Taco Paprika's

    Zet een heerlijk koolhydraatarm diner binnen 30 minuten op tafel met deze lekkere gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist.

    Ingrediënten:

    • 4 paprika’s
    • 500 gram mager rundergehakt (of gebruik vegetarisch gehakt)
    • 1/2 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 theelepels komijn
    • 2 theelepels chilipeper
    • 2 theelepels oregano ((gedroogd))
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 blikje kidneybonen
    • 1/2 zakje geraspte kaas (30+)
    • 2 eetlepels olijfolie (om mee te bakken)

    Voor de topping:

    • creme fresh
    • vers gesneden koriander

    Hoe maak je het klaar:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

    2. Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en lepel de zaden en lijsten eruit

    3. Leg de paprika’s op de bakblaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn

    4. Bereid ondertussen het gehakt en voeg de knoflook toe

    5. Mix de chilipeper, komijn en oregano met elkaar

    6. Vereng de tomatenblokjes en de bonen door elkaar door het gehakt en roer de kruiden er doorheen

    7. Wanneer de paprika’s klaar zijn, laat dan eventueel vocht nog even uitllekken

    8. Vul de paprika’s met het bonen, gehakt en tomatenmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen

    9. Bak de paprika’s nog even 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten

    10. Bestrooi het met de verse koriander en serveer het met een beetje creme fresh en jalapeño peppers naar smaak

    In het recept is geen extra zout toegevoegd. Uiteraard is dit naar smaak nog toe te voegen.

    Hoofdgerecht
    Mexicaans
    Koolhydraatarm

    *recept en foto's: 'House of Yumm"

    Veelgestelde Vragen

    Wat heb je nodig om gevulde paprika's met een Mexicaanse twist te maken?

    Om deze schotel te maken, heeft u paprika’s, gehakt, ui, knoflook, maïs, zwarte bonen, tomatensaus, rijst, Mexicaanse kruiden, geraspte kaas en optioneel koriander en zure room nodig.

    Je bakt eerst het gehakt met ui en knoflook, voegt vervolgens de maïs en bonen toe met een beetje tomatensaus en rijst. Strooi ten slotte de kruiden erover en roer goed door.

    Nee, je hoeft de paprika’s niet voor te koken. Je kunt ze rauw vullen.

    Je kunt bij voorkeur een Mexicaanse blend van kazen gebruiken, maar anders werkt geraspte cheddar of mozzarella ook prima.

    De gevulde paprika’s moeten ongeveer 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.

    Ja, je bent vrij om naar wens andere groenten toe te voegen zoals courgette of tomaten, maar dit is niet nodig.

    Ja, je kunt het gehakt vervangen door een vegetarisch alternatief of meer groenten en bonen toevoegen voor een vegetarische versie.

    Serveer de gevulde paprika’s warm, idealiter met een klodder zure room op de top en een beetje gehakte verse koriander.

    Ja, je kunt de gevulde paprika’s vooraf voorbereiden en later op de dag in de oven bakken.

    Bewaar de restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast en ze blijven maximaal 3 dagen goed. Ze kunnen ook worden ingevroren voor toekomstig gebruik.

    Praat mee in onze forums

    Hart in Shape Forums Hartklachten bij Vrouwen

    • Alle discussies

    • Sorry, there were no discussions found.

    U moet ingelogd zijn om nieuwe vragen te stellen.

    Bekijken van 1 – 15 van 32 discussies

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 17 van 17 groepen

    Bekijken van 1 – 17 van 17 groepen