Heerlijke gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist

Een ovenschaal gevuld met gevulde rode paprika's met daarop gesmolten kaas, avocadoplakjes, jalapeños, zure room, partjes limoen, tomaten en verse koriander.
Samenvatting
    Voeg een kop toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

    Gevulde Taco Paprika's

    Zet een heerlijk koolhydraatarm diner binnen 30 minuten op tafel met deze lekkere gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist.

    Ingrediënten:

    • 4 paprika’s
    • 500 gram mager rundergehakt (of gebruik vegetarisch gehakt)
    • 1/2 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 theelepels komijn
    • 2 theelepels chilipeper
    • 2 theelepels oregano ((gedroogd))
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 blikje kidneybonen
    • 1/2 zakje geraspte kaas (30+)
    • 2 eetlepels olijfolie (om mee te bakken)

    Voor de topping:

    • creme fresh
    • vers gesneden koriander

    Hoe maak je het klaar:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

    2. Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en lepel de zaden en lijsten eruit

    3. Leg de paprika’s op de bakblaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn

    4. Bereid ondertussen het gehakt en voeg de knoflook toe

    5. Mix de chilipeper, komijn en oregano met elkaar

    6. Vereng de tomatenblokjes en de bonen door elkaar door het gehakt en roer de kruiden er doorheen

    7. Wanneer de paprika’s klaar zijn, laat dan eventueel vocht nog even uitllekken

    8. Vul de paprika’s met het bonen, gehakt en tomatenmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen

    9. Bak de paprika’s nog even 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten

    10. Bestrooi het met de verse koriander en serveer het met een beetje creme fresh en jalapeño peppers naar smaak

    In het recept is geen extra zout toegevoegd. Uiteraard is dit naar smaak nog toe te voegen.

    Hoofdgerecht
    Mexicaans
    Koolhydraatarm

    *recept en foto's: 'House of Yumm"

    Een vergelijking van gevulde rode paprika's naast elkaar in een ovenschaal: links bedekt met gesmolten kaas; rechts gegarneerd met avocado, jalapeñoplakjes, partjes limoen, zure room en verse koriander.
    Links staat een illustratie van een rood hart, naast de vervaagde witte tekst hart in de vorm Academie op een lichte achtergrond. Boven het woord Academy staat een opengeslagen boek met een afstudeercap.

    E-LEARNING: Versterk je gezondheid met heldere voedingsprincipes

    Ontdek hoe gezonde voeding je energie en weerstand versterkt. Leer wat je lichaam nodig heeft en hoe je zonder strenge regels gezonder eet.

    Gerelateerde Forums & Discussies

    Hart in Shape Forums Lekkere Snelle en Gezonde Recepten

    Bekijk 1 van 1 discussies

    U moet ingelogd zijn om nieuwe vragen te stellen.

    Hart in Shape Forums Zoek op

    Medische Publicaties Database

    Actuele onderzoeken naar hartziekten en vaatziekten bieden waardevolle inzichten. Maar voor veel mensen zijn wetenschappelijke onderzoeken moeilijk te begrijpen.

    Op deze pagina leggen we medische studies uit in normale begrijpelijke taal. We leggen duidelijk uit wat het onderzoek betekent, en – nog belangrijker – wat jij eraan hebt als hartpatiënt.

    Heerlijke gevulde paprika’s met een Mexicaanse twist - Veelgestelde Vragen

    Wat heb je nodig om gevulde paprika's met een Mexicaanse twist te maken?

    Om deze schotel te maken, heeft u paprika’s, gehakt, ui, knoflook, maïs, zwarte bonen, tomatensaus, rijst, Mexicaanse kruiden, geraspte kaas en optioneel koriander en zure room nodig.

    Je bakt eerst het gehakt met ui en knoflook, voegt vervolgens de maïs en bonen toe met een beetje tomatensaus en rijst. Strooi ten slotte de kruiden erover en roer goed door.

    Nee, je hoeft de paprika’s niet voor te koken. Je kunt ze rauw vullen.

    Je kunt bij voorkeur een Mexicaanse blend van kazen gebruiken, maar anders werkt geraspte cheddar of mozzarella ook prima.

    De gevulde paprika’s moeten ongeveer 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.

    Ja, je bent vrij om naar wens andere groenten toe te voegen zoals courgette of tomaten, maar dit is niet nodig.

    Ja, je kunt het gehakt vervangen door een vegetarisch alternatief of meer groenten en bonen toevoegen voor een vegetarische versie.

    Serveer de gevulde paprika’s warm, idealiter met een klodder zure room op de top en een beetje gehakte verse koriander.

    Ja, je kunt de gevulde paprika’s vooraf voorbereiden en later op de dag in de oven bakken.

    Bewaar de restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast en ze blijven maximaal 3 dagen goed. Ze kunnen ook worden ingevroren voor toekomstig gebruik.

    Reacties

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Gezonde Recepten

    Mini maiskoekjes van de BBQ

    Mini maiskoekjes van de BBQ

    Heerlijke Mini Maiskoekjes van de BBQ Ontdek de smaakvolle wereld van gezondheid met deze mini maiskoekjes van de BBQ! Dit Amerikaanse recept is niet alleen ...
    Bekijk Recept →
    Boekweit-Koekjes met Cacao Nibs

    Boekweit-Koekjes met Cacao Nibs

    Recept voor Boekweit-Koekjes met Cacao Nibs Deze zoutarme koekjes zijn een heerlijke en gezonde snack. Ze zijn eenvoudig te maken en perfect voor bij een ...
    Bekijk Recept →
    Broccoli met een vleugje citroensap

    Broccoli met een vleugje citroensap

    Broccoli met een Vleugje Citroensap Inleiding Op zoek naar een gezond recept dat geschikt is voor hartpatiënten? Dit hartvriendelijke recept voor broccoli met een vleugje ...
    Bekijk Recept →