Van hypes tot harde feiten: wat is gezond eten?
Feiten versus hypes
Tijdens UMCG in het Forum op 23 september van 20:00 tot 21:30 uur gaan we met experts in gesprek over wat écht bewezen gezond is. Marjo Campmans-Kuijpers, universitair docent voeding en onderzoeker in het UMCG, vertelt of gezonde voeding ook een medicijn kan zijn en of je er misschien zelfs ziekte mee kunt voorkomen. Ze ontwikkelde onder andere een ontstekingsremmend dieet voor mensen met de ziekte van Crohn. Ook schuift Iris Sommer aan, die met haar studie No Guts No Glory onderzoekt of het verbeteren van de darmgezondheid door voeding een gunstig effect heeft op veelvoorkomende hersenaandoeningen.
Daarnaast vertelt een redacteur van het programma Keuringsdienst van Waarde hoe zij op zoek gaan naar het grotere verhaal achter ons eten: van productielijnen tot etiketten en marketingtrucs. Wat beloven fabrikanten ons, wat eten we nu écht, en hoe maken we daar zelf verstandige keuzes in? Samen met de andere sprekers gaan we in gesprek over hoe voeding je lichaam én je geest kan versterken en waar de grens ligt tussen hype en harde feiten.
Kom luisteren, leren en meepraten. Kijk voor meer informatie en tickets (regulier ticket €7,50, student €5,00 en Stadjerspasticket €2,50) bij Forum.