Zelf sausjes maken
Eigen gemaakte sausjes bevatten veel minder calorieën, suikers en of verzadigde vetten dan de kant & klare. Je maakt ze heel gemakkelijk en snel zelf en zijn nog lekkerder ook!
Knoflooksaus:
200 ml magere yoghurt
1/4 koffielepel mosterd (Dijon)
1 theelepel citroensap
Cayennepeper (naar smaak)
3 teentjes geperste knoflook
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
Whiskysaus:
200 ml magere yoghurt
2 eetlepels tomaten ketchup
1/2 theelepel paprikapoeder
4 druppels worcestersaus
Tzatzikisaus:
200 ml magere yoghurt
1/4 komkommer uitgelekt en geraspt
1 zakje tzatzikisaus (Duyvis)
1 teentje geperste knoflook
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en zet het ruim 6 uur afgedekt in de koelkast. De sausjes zijn een week houdbaar in de koelkast en een eetlepel bevat ongeveer 6 tot 8 kcal per eetlepel.