Geen gebroken nachten meer dankzij deze ademhalingsoefening!

Met deze gemakkelijke oefening val je zó in slaap

Kom je moeilijk in slaap of is het doorslapen juist het probleem? Waardoor je uren klaarwakker ligt, of misschien te piekeren in bed, om s’morgens met een vervelend ‘kater’ gevoel wakker te worden?

Voldoende slapen is echt enorm belangrijk voor je algehele gezondheid. Je laadt er je batterij weer mee op en ook is je lichaam s’nachts hard aan het werk met veel processen. Structureel tekort slapen belemmert zelfs het gewichtsverlies en is dus een belangrijk element in je algehele leefstijl. Wanneer je hier last van hebt, probeer dan deze ademhalingsoefening eens. Het is erg populair in Amerika en ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het echt werkt!

De 4-7-8 ademhalingsoefening:

  • – Ga rustig liggen in een prettige houding en probeer al je spieren in je lichaam te ontspannen
  • – Druk zachtjes het puntje van je tong tegen je gehemelte aan
  • – Adem in 4 seconden langzaam en diep in door je neus
  • – Houdt dit 7 seconden vast
  • – Blaas je adem rustig met getuite lippen in 8 seconden uit

Herhaal dit een aantal keer en je zult merken dat je er heel rustig en ontspannen door wordt. Het vertraagt je hartslag wat. Wanneer je deze techniek een aantal keer achter elkaar toepast zal je snel en ontspannen in slaap vallen.

Deze oefening helpt je trouwens ook kalmeren op momenten (ook overdag) wanneer je wat gespannen of angstig bent. En soms kan het ook bij een beginnende hartritmestoornis om je hartslag weer lager en regelmatiger te krijgen.

Heb jij onze lifestyle groepen en forums al ontdekt? Registreer je hier als lid, krijg toegang tot alle leefstijl groepen en forums en maak contact met andere leden van deze community!

Share this post