Ratatouille uit de oven met verse kruiden
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (bijv. basilicum, tijm, oregano)
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en snijd de courgettes, aubergines, en paprika’s in dunne plakken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Uien en knoflook bakken (5 minuten)
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Tomatensaus maken (5 minuten)
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.
- Laat 5 minuten sudderen.
- Ovenschaal vullen (10 minuten)
- Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
- Leg de plakjes groente erafwisselend bovenop de saus.
- Afdekken en bakken (30 minuten)
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten.
- Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten tot de groenten gaar zijn en lichtbruin worden.
- Serveren (5 minuten)
- Haal de schaal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
- Bestrooi met extra verse kruiden voor het serveren.