Quinoa ‘risotto’ met champignons en verse tijm
Benodigdheden
- Diepgaande pan of een grote koekenpan
- Houten lepel of spatel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 250 g quinoa
- 1 liter groentebouillon
- 250 g champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml witte wijn (optioneel)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Versase tijm, enkele takjes
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- 1. Bereid de bouillon voor: verwarm de groentebouillon in een pan en houd deze warm op een laag vuur. (5 minuten)
- 2. Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water. (2 minuten)
- 3. Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig. (5 minuten)
- 4. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit 1 minuut mee. (1 minuut)
- 5. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak tot ze goudbruin zijn. (5-7 minuten)
- 6. Voeg de quinoa toe aan de pan en roer goed door. Bak dit 2 minuten door. (2 minuten)
- 7. Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat het geheel al roerend inkoken. (3 minuten)
- 8. Voeg nu geleidelijk de warme groentebouillon toe, één ladle per keer, en blijf roeren totdat de quinoa de liquid heeft opgenomen. Herhaal dit proces totdat de quinoa gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten. (15 minuten)
- 9. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en verse tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. (3 minuten)
- 10. Serveer de quinoa ‘risotto’ warm en garneer eventueel met extra tijm en Parmezaanse kaas. (2 minuten)