Salade van veldsla met geroosterde biet en geitenkaas
Benodigdheden
- Bakpapier
- Oven
- Snijplank
- Mes
- Saladekom
- Kommetje voor dressing
Ingrediënten
- 150 g veldsla
- 2 middelgrote bieten
- 100 g geitenkaas
- 30 g walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
- Oven voorverwarmen (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bieten bereiden (40 minuten)
- Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
- Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
- Rooster de bieten in de oven voor 30-40 minuten of tot ze zacht zijn.
- Walnoten roosteren (5 minuten)
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de walnoten toe en rooster ze 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Dressing maken (5 minuten)
- Meng in een kommetje de overige olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
- Salade samenstellen (5 minuten)
- Doe de veldsla in een grote saladekom.
- Voeg de geroosterde bieten en walnoten toe.
- Verkruimel de geitenkaas erover en drizzle de dressing erover.
- Hussel de salade voorzichtig door elkaar.
Tijdslijn
- Oven voorverwarmen: 10 minuten
- Bieten roosteren: 30-40 minuten
- Walnoten roosteren: 5 minuten
- Dressing maken: 5 minuten
- Salade samenstellen: 5 minuten
- Totaal: 55-65 minuten