Kip-tomaat-pastasalade met balsamico
Benodigdheden
- Snijplank
- Kookpan
- Koekenpan
- Saladekom
- Houting of keukenlepel
Ingrediënten
- 200 g pasta (bijvoorbeeld penne)
- 300 g kipfilet
- 250 g cherrytomaten
- 100 g rucola
- 50 g Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Stap 1: Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 10-12 minuten).
- Stap 2: Kruid de kipfilet met zout en peper. Verhit de koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak de kipfilet in 6-8 minuten gaar. Laat het afkoelen en snijd het in blokjes.
- Stap 3: Snijd de cherrytomaten halverwege door.
- Stap 4: Meng in een grote kom de gekookte pasta, blokjes kip, cherrytomaten en rucola.
- Stap 5: Maak de dressing door balsamicoazijn, olijfolie, geperste knoflook, zout en peper te mengen.
- Stap 6: Giet de dressing over de salade en meng goed door.
- Stap 7: Serveer de salade met geschaafde Parmezaanse kaas bovenop.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken van de pasta: 10-12 minuten
- Bakken van de kip: 6-8 minuten
- Totale tijd: 30 minuten