Zomerse volkoren tagliatelle met kipfilet en courgette
Benodigdheden
- Pan voor koken
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel voor roeren
Ingredienten
- 250g volkoren tagliatelle
- 300g kipfilet
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Vers basilicum (optioneel)
Te nemen stappen
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (8-10 minuten).
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en hak de knoflook fijn.
- Voeg de courgette en knoflook toe aan de pan met kip en bak nog 3-4 minuten mee totdat de courgette zacht is.
- Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar.
- Breng indien nodig verder op smaak met zout, peper en besprenkel eventueel met vers basilicum.
- Dien direct op en geniet van de maaltijd!