Hartige Dutch Oven ovenschotel met kip en groenten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Dit heerlijke eenpansgerecht is perfect voor een gezellige dineeravond. De combinatie van kip, groenten en kruiden, allemaal gegaard in een Dutch Oven, laat alle smaken optimaal tot hun recht komen.
Benodigdheden
- Dutch Oven of een andere geschikte ovenbestendige braadpan met deksel
- Snijplank
- Scherp mes
- Lepel
- Kom
- Pan voor het blancheren van de groenten
Ingrediënten
- 4 kipfilets, in blokjes
- 2 wortels, geschild en in plakjes
- 200 gram sperziebonen, getrimd en gehalveerd
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 knoflookteentjes, fijngehakt
- 200 gram krielaardappelen, gehalveerd
- 200 ml kippenbouillon
- 100 ml witte wijn (optioneel)
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Te nemen stappen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de Dutch Oven op middelhoog vuur op het fornuis en voeg wat olijfolie toe.
- Bak de kipfiletblokjes rondom bruin en haal ze uit de pan.
- Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
- Voeg de wortels, sperziebonen en krielaardappelen toe en bak deze een paar minuten mee.
- Doe de kip terug in de pan.
- Voeg de kippenbouillon en witte wijn toe, samen met de tijm en rozemarijn.
- Breng het geheel aan de kook, dek de pan af met een deksel en plaats deze in de voorverwarmde oven.
- Laat het gerecht 45 minuten in de oven garen.
- Haal de Dutch Oven uit de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingstijd
Totale tijd: 1 uur en 20 minuten
Deze hartige ovenschotel is een gezonde en volledige maaltijd, ideaal voor een koude dag. Serveer met een frisse salade of stokbrood om de sappen op te deppen. Eet smakelijk!