Thai-Inspired Kokossoep uit de Dutch Oven
Een heerlijk verwarmende en exotische soep die perfect is voor een gezellige avond thuis. Deze versie van Tom Kha Gai (Thaise kokossoep) wordt gemakkelijk gemaakt in een Dutch Oven.
Benodigdheden
- Dutch Oven of een grote soeppan
- Snijplank
- Scherp mes
- Soeplepel
Ingrediƫnten
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 200 g kipfilet, in dunne reepjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 1 stengel citroengras, in grove stukken
- 3 limoenblaadjes
- 2 rode chilipepers, fijngesneden
- 3 cm verse gember, geraspt
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- Sap van 1 limoen
- Handje verse koriander, grof gehakt
Bereidingsstappen
- Voobereiden: Zet de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg de kokosmelk, kippenbouillon, citroengras, limoenblaadjes en gember toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Kip toevoegen: Voeg de kipreepjes toe aan de soeppan en laat deze ongeveer 10 minuten sudderen, tot de kip gaar is.
- Champignons en smaakmakers: Voeg de champignons, rode chilipepers, vissaus en bruine suiker toe. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
- Afwerking: Verwijder het citroengras en de limoenblaadjes. Voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met de verse koriander.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 30 minuten