Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Boerenkool en witte bonen stoof uit de Dutch Oven

    Boerenkool en witte bonen stoof uit de Dutch Oven

    Boerenkool en Witte Bonen Stoof uit de Dutch Oven

    Benodigdheden

    • Dutch Oven of andere grote gietijzeren stoofpot
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Houten lepel

    Ingrediënten

    • 300 gram boerenkool, gewassen en gesneden
    • 400 gram witte bonen, uit blik of voorgekookt
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 200 gram gerookte spekreepjes
    • 1 rookworst, in plakjes gesneden
    • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
    • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
    • 1 laurierblad
    • Zout en peper naar smaak
    • Olijfolie

    Bereidingsstappen

    1. Voorbereiden: Zorg dat alle ingrediënten gesneden en klaar zijn voor gebruik.
    2. Bakken van spek: Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn.
    3. Ui en knoflook toevoegen: Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan het spek en bak tot de ui glazig is.
    4. Boerenkool toevoegen: Voeg de boerenkool toe aan de pot en roerbak enkele minuten tot deze begint te slinken.
    5. Bouillon en kruiden: Giet de bouillon over de boerenkool en voeg het laurierblad en de gerookte paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook.
    6. Witte bonen en rookworst: Voeg de witte bonen en rookworst toe aan de stoofpot. Laat het geheel 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pot.
    7. Seizoenen en serveren: Verwijder het laurierblad, breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 45 minuten

     

    Boerenkool en witte bonen stoof uit de Dutch Oven - Veelgestelde Vragen

    Wat heb je nodig voor Boerenkool en witte bonen stoof?

    Je hebt boerenkool, witte bonen, knoflook, ui, bouillon, spek of rookworst, peper, en zout nodig. Ook essentieel is een Dutch Oven.

    Start met het uitbakken van spek of het aanbakken van gesneden rookworst in de Dutch Oven. Voeg vervolgens de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.

    Voeg de gewassen en gesneden boerenkool toe aan de pan en bak kort mee tot deze begint te slinken.

    Voeg de witte bonen toe nadat de boerenkool enigszins geslonken is. Zorg dat de bonen goed zijn uitgelekt en gespoeld.

    Voeg genoeg bouillon toe om alle ingrediënten net te bedekken, dit zal helpen de smaken goed te laten intrekken tijdens het stoven.

    Laat de stoof op een laag pitje minimaal 30 minuten sudderen, maar hoe langer je het laat stoven, hoe beter de smaken zich ontwikkelen.

    Ja, zet de Dutch Oven, na het aanbraden van de ingrediënten, in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius en stoof het gerecht daar verder.

    Ja, roer af en toe om aanbranden te voorkomen en om de warmte gelijkmatig door het gerecht te verdelen.

    De stoof is klaar wanneer de boerenkool zacht is en alle smaken goed gemengd zijn. Proef om de kruiding eventueel bij te stellen.

    Ja, je kunt de stoof tot 3 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden in de vriezer. Verwarm het langzaam op laag vuur of in de magnetron.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen