Geroosterde Aubergine en Tomaten Bruschetta
Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Broodrooster of grill
Ingrediënten
- 1 grote aubergine, in plakjes van 1 cm
- 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 sneetjes stokbrood of ciabatta
- Handvol verse basilicum, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Balsamico glazuur (optioneel)
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Roster de aubergine in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Terwijl de aubergine roostert, meng de tomatenblokjes met de geperste knoflook, basilicum, resterende olijfolie, zout en peper in een mengkom.
- Rooster het brood in een broodrooster of grill tot het krokant is.
- Verdeel de geroosterde aubergine over de geroosterde broodjes.
- Top elke bruschetta met het tomatenmengsel.
- Drizzle eventueel wat balsamico glazuur over de bruschetta’s voor extra smaak.