De gezondheidskloof

 22,99

Koop op Bol.com

Specificaties

Kategorie:

Beschrijving

De Gezondheidskloof tussen Man en Vrouw: Een Onmisbaar Boek voor Hartpatiënten

Voor hartpatiënten en hun dierbaren biedt dit boek een waardevolle bron van kennis en inzicht. Cardioloog Angela Maas en auteur Els Quaegebeur geven op een heldere en toegankelijke manier inzicht in hoe systemische fouten en vooroordelen binnen de gezondheidszorg nadelige effecten hebben, vooral voor vrouwen. Het lezen van dit boek kan helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en actief in gesprek te gaan met zorgverleners.

Waarom dit boek essentieel is voor vrouwen met hartklachten

Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de unieke symptomen en risicofactoren voor hartziekten die specifiek voor hen gelden. In dit boek wordt glashelder uitgelegd waar de gezondheidszorg tekortschiet als het gaat om vrouwen. Door deze kennis kunnen vrouwelijke patiënten alerter zijn op signalen die vaak over het hoofd worden gezien, zowel door henzelf als door zorgverleners.

Verhoog je kennis, verlaag je risico

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat veel hart- en vaatziekten eerder worden gediagnosticeerd en behandeld bij mannen dan bij vrouwen. Dit boek legt uit hoe deze scheve verhoudingen ontstaan en geeft tips om als vrouwelijke hartpatiënt de juiste zorg te ontvangen. Voor vrouwen is dit kennis die letterlijk levens kan redden.

Herken de tekenen, verbeter de zorg

Dit boek is meer dan alleen een lezing; het is een oproep tot actie. Met praktische tips en voorbeelden biedt het vrouwen met hartklachten de kans om bewuster om te gaan met hun gezondheid. Door op de hoogte te zijn van de bestaande gezondheidskloof, kun je een actieve rol spelen in je eigen gezondheidstraject en de zorg die je ontvangt verbeteren.

Investeer in jouw gezondheid met de juiste kennis

Het lezen van dit boek is een kleine investering die kan leiden tot grote verbeteringen in de kwaliteit van leven. Wacht niet langer en geef jezelf of een dierbare het cadeau van kennis – een cruciale stap voor vrouwen die hun gezondheid in eigen handen willen nemen.

Traditioneel is de geneeskunde voornamelijk gebaseerd op het mannelijke lichaam, waarbij vrouwelijke patiënten vaak slechts een bijrol spelen. Ondanks toegenomen kennis blijven vrouwen anno 2024 in wetenschappelijk onderzoek en medische richtlijnen schrikbarend ondervertegenwoordigd. Het gebrek aan volledige gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen in de medische behandeling houdt nog steeds stand, ook al is er steeds meer bekend over de verschillen tussen beide.

In hun boek onderzoeken cardioloog Angela Maas en auteur Els Quaegebeur deze gezondheidskloof. Ze kijken naar waar de systeemfouten in de zorg voor vrouwen precies liggen en welke hardnekkige misvattingen en vooroordelen blijven bestaan. Het boek belicht waarom belangrijke verschillen vaak onzichtbaar blijven en welke gevolgen dit heeft voor vrouwen. Onze website, Hartinshape.nl, wordt in dit boek genoemd als waardevolle bron voor patiënteninformatie en ondersteuning.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De gezondheidskloof” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *