-
Gevulde courgettes met feta
- 2 porties
- 30 minuten
Ingrediënten
- 2 ronde courgettes
- 1 klein sjalotje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zwarte peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 8 half-zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 100 gram feta, in stukjes
- Verse oregano of basilicum
- 1 eetlepel amandelschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de hoedjes van de courgettes en hol ze helemaal uit met een lepeltje.
- Doe wat olijfolie op de bovenste randen en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd het vruchtvlees van de courgette en de hoedjes in kleine stukjes.
- Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak een 5-tal minuten op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper.
- Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
- Schep de courgettemengeling uit de pan en doe in een kom.
Verder met de tomaat, feta en pijnboompitten:
- Voeg de stukjes gedroogde tomaat, feta en de pijnboompitten toe en meng voorzichtig.
- Schep alles in de courgettes en werk af met de verse oregano of basilicum.
- Werk af met wat amandelschilfers. Bak nog 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
- Als je geen ronde courgettes kan vinden, gebruik dan gewone courgettes die je middendoor snijdt en uitlepelt.
- Serveer met een salade naar keuze.
Bron: Sandra Bekkari