Ga terug

Mediterraanse balsamico kip. Een heerlijk koolhydraatarm recept!

Dit heerlijke en snelle ovengerecht kan je koolhydraat arm eten door van de courgette spaghetti te maken óf met bijvoorbeeld een volkoren pasta eten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 scheut olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 kipfilets of kippendij
  • 250 gram passata / tomatensaus
  • 60 gram mozarella in plakjes
  • 2 theelepels provinciaalse of Italiaanse kruiden
  • 2 courgettes
  • verse basilicum
  • 125 gram cherry tomaatjes gehalveerd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Doe de tomatensaus in een schaal en voeg de balsamico azijn toe
  • Breng op smaak met peper en evt een snufje zout
  • Leg de kipfilets in dit mengsel en laat het een paar minuten intrekken
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin kort de kipfilets (zonder de marinade) kort aan
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet hier het tomaten en kruiden mengsel overheen
  • Leg hierover heen de plakjes mozzarella en de gehalveerde cherry tomaatjes
  • Strooi er de provinciaalse of Italiaanse kruiden over en nog wat peper
  • Zet de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • maak van de courgette spaghetti sliertjes*/ als je andere pasta gebruikt kook je die gaar
  • bak de courgette daarna kort in een pan met een beetje olijfolie

Notities

*Om van de courgettes spaghetti slierten te maken gebruik ik zelf altijd een courgette schiller van Dille en Kamille. Je hebt deze rasp voor ongeveer 5 euro en hi maakt mooie spaghetti van de courgette. 
Eet smakelijk!