Over Maxine

Over Maxine

Waar een deur dichtging, ontstond Hart in Shape

Hart in Shape heb ik 2,5 jaar geleden opgericht omdat ik merkte dat er behoefte was aan een platform waarin het dagelijks leven met een hart-of vaataandoening centraal staat. Veelal zijn we na een levensveranderende  gebeurtenis in onze gezondheid op zoek naar dezelfde  informatie als het gaat om alle praktische aspecten die hier bij komen kijken. Want het leven met een chronische en vaak zelfs progressieve ziekte reikt veel verder dan het medische aspect alleen. Er is werkelijk geen onderdeel in je leven waar het leven met de ziekte géén invloed op heeft. We kunnen zoveel kennis op doen van en met elkaar. Leren van elkaars ervaringen en adviezen. Want waarom zouden we allemaal afzonderlijk het wiel moeten uitvinden als we deze kennis kunnen bundelen en toegankelijk kunnen maken voor een ieder die informatie of contact met andere hartpatiënten zoekt.

Hart in Shape is geen organisatie of stichting en heeft geen commercieel belang!  Alles wat ik doe is op vrijwillige basis met als doel om vanuit een sociaal-maatschappelijk oogpunt iets zinvols te kunnen betekenen voor anderen. Dat geeft mij enorm veel voldoening en is mijn manier om alle narigheid die mij zelf overkomen is om te buigen naar iets positiefs. Want mijn eigen ervaringen, blogs en opgedane kennis kunnen andere hartpatiënten juist helpen. En het daarbij veelvuldig delen van mijn eigen ervaringsverhaal is nooit anders  bedoeld dan met de intentie dat er van geleerd wordt.

Want mijn eigen verhaal gaat over de lange zoektocht naar een verklaring voor mijn lichamelijke klachten en de misdiagnoses die daarmee gepaard gingen. Het gevoel van onmacht en frustratie dat ik daarbij voelde ervaren veel vrouwen met mij. Want mijn verhaal staat helaas niet op zichzelf! Ook dit heeft mij gemotiveerd om dit online platform op te richten, omdat het vrouwenhart mij letterlijk en figuurlijk  aan het hart gaat.  Benieuwd naar mijn hartverhaal?  Lees het  hier  (the widowmaker heart attack)

Voedingsdeskundige & ervaringsdeskundige

Na mijn eerste hartoperatie ben ik mij gaan verdiepen in het effect van een gezonde leefstijl en gezonde voeding op het leven met een hartaandoening. Omdat ik er zelf zoveel positieve winst mee behaalde, denk aan energiewinst en meer weerstand, heb ik mij om laten scholen. Met de combinatie gediplomeerd voedingsdeskundige én ervaringsdeskundige heb ik de mogelijkheid om deze kennis en mijn eigen ervaringen ook met jou te delen. Naast het oprichten van dit platform geef ik ook lezingen aan, onder andere, medisch studenten, schrijf ik  artikelen voor het Sinus, magazine van de Patiëntenvereniging voor aangeboren hartafwijkingen, en  zet ik mij, met veel motivatie en passie, op veel verschillende manieren in voor meer awareness op het gebied van gender & sekse ongelijkheid in de gezondheidszorg. 

Met mijn bijdragen hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan het verkleinen van het kennishiaat, het vergroten van de kwaliteit van leven van hartpatienten en aan progressie. 

Beter leven met een hart- of vaatziekte!

Maxine Bosman  – oprichter Hart in Shape