Close,Up,Of,Human,Hands,Holding,Human,Heart

Hart in Shape is opgericht speciaal voor volwassenen met een hart- of vaataandoening.

Hier vind je alles op het gebied van een gezonde leefstijl en hoe je dit toe kunt passen in het leven met een hart- of vaatziekte.

 • Ervaringen van hartpatiënten
 • Lekkere recepten & voedingsweetjes
 • Informatie over gezonde voeding voor je hart en een gezond gewicht
 • Tips over bewegen
 • Goed slapen
 • Ontspanning en het verminderen van stress
 • Het laatste relevante nieuws uit de media
 • Persoonlijke Hartblogs

Wanneer je een hartinfarct hebt gehad en / of een ingreep aan het hart hebt ondergaan zet dit het leven zoals je dat daarvoor gewend was vaak volledig op zijn kop.
Zowel fysiek als mentaal.

Vaak brengt het ongewild best wat beperkingen met zich mee. Denk alleen al aan het herstellen en leven na bijvoorbeeld een hartoperatie, hartfalen, onzekerheid en angst over je lichaam. Hoe verder na de revalidatieperiode?

Dit kan resulteren in minder kunnen of durven bewegen en angst, je bent het vertrouwen in je eigen lichaam soms volledig kwijt wat dan vaak ook veel ongezonde stress geeft. En zo beland je al snel in een vicieuze cirkel met allerlei negatieve gevolgen van dien.

 • Angst en of stressgevoelens wat een zeer negatief effect op uw gezondheid kan hebben
 • Ongewilde gewichtstoename of gewichtsverlies
 • Minder kunnen bewegen/ sporten
 • Moeite met het bewaken van grenzen qua energielevel
 • Vermoeidheid
 • Slecht kunnen slapen

Al deze aspecten gaan de gezondheid uiteraard niet ten goede komen. Integendeel .

Maar gelukkig is veel gezondheidswinst te behalen voor patiënten met een positieve mindset en met vaak al een paar aanpassingen in de leefstijl. Of je nu 40,60 of 80 jaar bent, je bent nooit te oud om hiermee te beginnen!

Hart in Shape gaat verder waar het nazorg traject vanuit het ziekenhuis ophoudt. Hiermee verlaag je al aanzienlijk kans op herhaling van bijvoorbeeld een hartinfarct, maar werkt ook preventief aan het voorkomen van een (nieuwe) hart- of vaataandoening.

*Onze adviezen zijn volgens de richtlijn Gezonde Voeding. Het medische gedeelte laten wij uiteraard aan de medisch specialisten over.

Over Maxine

Met Hart in Shape bied ik leefstijladvies voor hart-en vaatpatiënten. Tevens ben ik lid van de Ledenraad van de Harteraad en schrijf ik artikelen voor het magazine Sinus van de PAH.(patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen)

Na mijn eigen hart operatie begon ik te ontdekken hoeveel de positieve gezondheidsvoordelen van gezonde voeding het mijzelf als hartpatiënt opleverden.
Dat mij heeft gemotiveerd mij verder te verdiepen in het ontwikkelen van een gezondere leefstijl, waar gezonde voeding natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van is. Het levert mij vooral veel meer energie op dan ik voorheen had, ik heb meer weerstand en voel mij in het algemeen veel fitter.
Daarom heb ik, na jarenlang in de arbeidsbemiddeling te hebben gewerkt, na mijn eerste hartoperatie in 2008, mijn diploma Gewichtsconsulent BGN behaald, en de opleidingen Gezonde Voeding en Sportvoedingsadviseur BGN gedaan.
De afgelopen jaren heb mijn eigen praktijk gehad en cliënten begeleid naar een gezondere leefstijl en een gezond gewicht.
Helaas was ik vanwege nieuwe gezondheidsproblemen genoodzaakt hier vorig jaar mee te stoppen. Maar met deze ervaring en ook als die van ervaringsdeskundige, beschik ik wel over alle kennis en middelen om ook jou te adviseren over een leefstijl waarbij je je weer happy voelt in je lichaam, je meer energie opbouwt en je preventief werkt aan het voorkomen van (meer) gezondheidsklachten en aandoeningen die een ongezonde manier van leven kunnen veroorzaken.
Want naast het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon zijn ontspanning, stress verminderen, goed slapen en beweging ook essentieel. Diabetes type 2, een verhoogde bloeddruk of cholesterol, slaapapneu en hart- en vaataandoeningen zijn vaak gerelateerd aan een ongezonde leefstijl.
Vanwege deze ervaringen heb ik mij gerealiseerd dat ik ook een goede inspiratiebron voor andere hart- & vaatpatiënten kan zijn en zo is Hart in Shape ontstaan. Zonder commercieel belang en vanuit het oogpunt om het negatieve van mijn aandoening om te buigen naar iets positiefs en waar andere mensen ook iets aan kunnen hebben. Zowel voor mensen die al een aandoening hebben als preventief ter voorkoming van het ontwikkelen van een hart- of vaat ziekte.
En uiteraard op een verantwoorde en veilige manier, omdat ik als geen ander weet hoe waardevol je gezondheid is!
Dát is waar ik je graag mee wil helpen!

Maxine Bosman