Onzekerheid over bewegen/ sporten

 • Onzekerheid over bewegen/ sporten

  Posted by maxine on 07/03/2022 bij 16:29

  Was jij het vertrouwen in je lichaam kwijt na jouw diagnose of ingreep? En is dat nu verbetert of ben je nog steeds wat onzeker om te bewegen/ sporten?

  Deel jouw ervaring en leer van tips die waar andere leden misschien wat aan hebben gehad

  maxine beantwoord 1 jaar, 2 maanden geleden 2 Leden · 4 Reacties
 • 4 Reacties
 • maxine

  Organisator
  07/03/2022 bij 16:30

  Voor mij heeft de hartrevalidatie absoluut daar een positief effect in gehad. Hoe was dat voor jou?

 • maxine

  Organisator
  07/03/2022 bij 16:45

  @Ronald62 @Marco @Anne1978 @Carla Hoe hebben jullie dit ervaren?

 • Anne

  Lid
  31/03/2022 bij 08:21

  Ik sportte een jaar voor mijn diagnose nog erg veel: kickboksen, bootcamp en streetdance. Daarnaast liep ik regelmatig hard (5 á 10 km)…. Opeens merkte ik dat ik de groep niet meer kon bijbenen, werd kortademig en kreeg pijn op de borst. Na de diagnose startte ik met hartrevalidatie in het ziekenhuis (als jongste van het stel….) en was na een slechte ervaring tijdens de fietstest bang om voluit te gaan. Het vertrouwen was compleet weg en ook voelde ik al bij weinig weerstand klachten opkomen. Na vier weken ziekenhuis revalidatie ging ik verder bij mijn eigen fysiotherapeut en daar leerde ik meer vertrouwen te krijgen. Nu sport ik niet, heb er een versleten nekwervel bij en moet voor beoordeling naar een chirurg. Daarnaast heb ik geen enkele energie over…. Ik kies dan liever voor een half uur lekker wandelen met man en hondjes!

 • maxine

  Organisator
  31/03/2022 bij 18:56

  Die nekwervel er ook nog bij… dat is niet fijn! Maar bewegen met een hartaandoening betekent ook niet automatisch fanatiek sporten he? Dat kan ik zelf ook niet meer. Het is wel belangrijk om op jouw manier en wat bij jou past in beweging te blijven. Wandelen is daar al een heel goed voorbeeld van! Het verlaagt de bloeddruk, je verbrandt er evengoed calorieën mee en het is lekker ontspannend.

  Het zit hem in de kleine dingen die vaak al een groot verschil maken. Ik vind yoga fijn en ontspannend en iets wat ik goed vol kan houden. (al heb je daar natuurlijk verschillende gradaties in) Soms op mijn gymbal met wat handgewichtjes wat oefeningen doen. Lekker even in de woonkamer staan dansen op opzwepende muziek. Of misschien wat baantjes trekken in het zwembad. Het hoeft niet fanatiek te zijn om toch goed bezig te zijn!

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu