De missie van Hart in Shape – Beter leven met een hart-of vaatziekte

1,5 jaar geleden heb ik Hart in Shape opgericht met een duidelijke missie: krachten, ervaringen en kennis bundelen in de dagelijkse situaties waar wij in het leven met een hart of vaatziekte vaak allemaal tegenaan lopen.
Want waarom zouden we allemaal afzonderlijk het wiel moeten uitvinden in een leven dat volledig op haar kop staat en totaal is veranderd? En waarin we onze weg moeten vinden in het zo prettig mogelijk leven met onze aandoening.
 
In de Hart in Shape community vinden we niet alleen steun en tips bij elkaar.. ook probeer ik met de community ernaar te streven om bepaalde dagelijkse aspecten meer onder de aandacht te krijgen en/of beter geregeld te krijgen voor de doelgroep. En het belang van participatie van #ervaringsdeskundigheid in #research en #innovatie aan te moedigen. #beterlevenmeteenhartofvaataandoening is niet voor niets de community slogan!
 
En uiteraard zet ik mij ook in, waar ik kan, om de genderverschillen in de gezondheidszorg/ cardiologie aan te kaarten. Hopelijk draagt ook mijn kleine steentje bij aan naar het streven van een snellere/ betere diagnose en behandeling of beter nog.. preventie voor #vrouwen met een hart of vaatziekte.
 
Deze week bracht ik bijvoorbeeld op de diverse social media accounts de mooie en treffende post van community lid Tanja Schols onder de aandacht. Over het onbegrip waar hartpatiënten tegen aan lopen op het gebied van werk/ verzekeringsarts/ arbo arts/ arbeidsongeschiktheid/ begrip van collega’s enzv.
Al deze ervaringen en reacties van herkenbaarheid willen Tanja en ik verwerken in een artikel en dit op de juiste plekken neerleggen om meer #awareness te creëren.
En hier kunnen wij de hulp van ons netwerk goed bij gebruiken! Wanneer jij tips/ adviezen voor ons hebt in hoe we hier gericht wat mee kunnen bereiken, zijn deze enorm welkom!
 

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *